גרירת משכנתא היא בעצם העברת המשכנתא שלכם מנכס אחד לאחר, כלומר, השעבוד עצמו רק עובר מהנכס הקיים שלכם אותו אתם מוכרים לנכס אחר חדש- שאותו אתם רוצים לקנות.
מתי כדאי לגרור את המשכנתא שלכם?
- שינוי בריבית – אם יש לכם משכנתא ממש ממש ממש טובה- לא הייתם רוצים לוותר עליה הרי. במצב כזה היינו בודקים אם מדובר בסיבה מספיק טובה על מנת לגרור אותה לנכס הבא.
אם יש לכן ירידה בהכנסות שלא תאפשר קבלת משכנתא חדשה – רצוי לגרור את הקודמת.
אם ישנן בעיות בריאותיות שימנעו מכם לבצע ביטוח חיים חדש למשכנתא החדשה במצב הזה היינו נמנעים מלקחת משכנתא חדשה ובודקים בחיוב רב את עניין הגרירה.
מתי לא כדאי לגרור את המשכנתא שלכם?
- כשאנחנו צריכים לקחת סכום משמעותי של תוספת למשכנתא- שנוכל לקחת אותה רק מאותו הבנק שבו נעשתה הגרירה עצמה. במצב כזה קרוב לוודאי שהבנק שלנו ייתן לנו ריביות ממש ממש לא טובות כי הוא מבין שאין לנו ברירה חוץ מלקחת את התוספת בבנק שלו.
כשמכרתם את הבית שלכם ועוד לא קניתם את הבית החדש ואתם צריכים לגרור את המשכנתא שלכם לפיקדון ולהוסיף עליו בין 5-10% ופשוט אין לכם את הכסף. או באותו המצב כשאין באפשרותכם להמשיך לשלם את המשכנתא בזמן הפקדון, כי אתם צריכים גם לשלם שכירות נניח וזה כבר גדול עליכם.
- הבירוקרטיה של כל עניין הגרירה לוקחת זמן רב! שימו לב לזה שלא תתקעו באמצע הדרך ולא תצליחו לגרור את המשכנתא רק מפאת לוחות הזמנים הצפוף.
- כשערך הדירה החדשה מאוד קרוב בסכום שלו לערך המשכנתא הנגררת סביר להניח שהבנק למשכנתאות לא יאשר לכם לגרור את המשכנתא כי הבטוחה לא מספיקה.
איך בעצם מתבצעת גרירת המשכנתא שלכם בפועל?
אם כבר רכשתם את הנכס החדש- אז יחסית זה יותר פשוט – כי לוקחים את המשכנתא פשוט מהבית הקיים לבית החדש. הבנק בעצם משנה רק את הכתובת של הנכס הממושכן.
אם עדיין לא רכשתם את הנכס החדש אבל מכרתם את הקודם – במצב כזה הכסף יופקד לפקדון, שבו תצטרכו להוסיף עוד כ- 5%-10% תלוי בבנק ובתקופה ובזמן הזה לא לשכוח שאתם עדיין ממשיכים לשלם משכנתא.
גרירת משכנתא – כמה זמן לוקח כל התהליך?
הוא לוקח זמן וצריך לדעת להתאזר בסבלנות הרבה יותר מכל דבר אחר. הממוצע יש להוסיף בין שבועיים לחודש לכל התהליך הנורמלי.
האם הבנק יכול לסרב לגרור לנו את המשכנתא?
אכן! זכותו של הבנק לתת סירוב עבור גרירת המשכנתא! מתי זה יכול לקרות? כשהבטוחה שלו – הנכס המשועבד החדש- לא מספיק טוב עבורו כבטוחה עבור המשכנתא שלנו. לדוגמא: אם המשכנתא שלנו היא בשווי של 1,500,000 ₪ והנכס החדש אליו אנחנו רוצים לגרור את המשכנתא הוא בשווי 1,700,000 סביר להניח שהבנק לא ירצה לגרור אליו את מלוא המשכנתא ויבקש מאיתנו לפרוע חלק ממנה.
מה זה מכתב כוונות לגרירת משכנתא?
מדובר על טופס שאומר בעצם הבנק שלנו – שהוא מוריד את המשכון מהנכס שלנו הישן – ומעביר אותו לאנשהו (או לפיקדון או לנכס אחר) – מה שאומר שהנכס שאותו אנחנו מוכרים הוא כבר לא עם משכנתא ולא משועבד לשום מקום ולכן ניתן להעביר לי (למוכר) את מלוא הסכום של המכירה.
האם ניתן לגרור משכנתא מנכס יד שנייה לנכס שאנחנו רוכשים מקבלן? יד ראשונה? אכן!
ניתן לגרור לכל נכס שהוא מיועד לדיור.
ניתן לקרוא על כך יותר בקישורים של הבנקים עצמם.
לשאלות נוספות – אתם מוזמנים להגיב פה מתחת למאמר ונשמח לענות לכל שאלה שלכם!
לייעוץ והכוונה אישית מוזמנים להשאיר את הפרטים שלכם ונשמח לחזור אליכם מיידית.